Makarony

LE PASTE

SPAGHETTI CARBONARA

25,00

Spaghetti z pancetta, jajkiem i parmezanem

Spaghetti with bacon, egg and parmesan

SPAGHETTI BOLOGNESE

26,00

Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym po bolońsku z parmezanem 400g

Spaghetti with bolognese sauce ( tomato sauce and pork meat) with parmesan

PENNE ARRABBIATA

25,00

Penne w pikantnym sosie pomidorowym z kaparami, czarnymi oliwkami, cebulą i pietruszką 450g

Penne in spicy tomato sauce with capars, black olives, onion and parsley

PANZEROTTI CON ASPARAGI E MANDORLE

30,00

Panzarotti nadziewane szparagami, migdałami, ricottą podane na maśle z prażonymi migdałami , czosnkiem, sokiem z cytryny, lubczykiem. 300g

Panzarotti stuffed with asparagus, almonds, ricotta served in butter with roasted almonds, garlic, lemon juice, lovage.

GNOCCHI CON POMODORI SECCHI

30,00

Kluseczki ziemniaczance ze speck i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo-truflowym z parmezanem 350g

Potato dumplings with speck and broiled tomatoes in cream-truffle sauce with parmesan cheese

PENNE ORTOLANA

28,00

Penne z cukinią, bakłażanem, świeżą papryką w sosie śmietanowym z odrobiną wędzonej papryki i pietruszką 350g

Penne with zucchini, eggplant, fresh peppers in a cream sauce with a bit of smoked pepper and parsley

TAGLIATELLE CON GAMBERI IN SALSA DI POMODORO PICCANTE

32,00

Tagliatelle z krewetkami w pikantnym sosie pomidorowym z pietruszką 400g

Tagliatelle with shrimps in spicy tomato sauce

SPAGHETTI AI FRUTTI DI MARE

35,00

Spaghetti z owocami morza i pietruszką 400g

Spaghetti with seafood and parsley

RISOTTO ALLE VERDURE

34,00

Risotto z porem , świeżą papryką, cukinią i pieczarkami w sosie pikantno-pomidorowym z parmezanem 400g

Risotto with leek, fresh peppers, zucchini and mushrooms in a spicy tomato sauce with parmesan

 

* MAKARON BEZGLUTENOWY
dostępny za dopłatą w wysokości 2 zł.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.